Дата публікації:

«Українська мережа за права дитини» доклала зусиль, аби забрати від окупантів 17-річного В’ячеслава

Нарешті вдома. Цього разу від окупантів вдалося забрати 17-річного В’ячеслава.

«Українська мережа за права дитини», яка теж доклала зусиль до повернення дитини, вдячна всім, хто працював у щільній зв’язці: Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерству закордонних справ України, Службі у справах дітей Деснянського району м. Києва, головному спеціалісту відділу опіки/піклування, усиновлення та сімейних форм виховання Аліні Долженко.

«Хлопець зростав без батьків. Навчався у Маріуполі. Окупанти депортували його до Шахтарська, що в Донецькій області. Втім, сильний духом і кмітливий хлопчина знайшов спосіб дати про себе знати. Далі було багато кропіткої роботи волонтерів і державних органів. А сьогодні В’ячеслав вже прибув до Києва», –

написала у своєму фейсбуку Ірина Верещук, віцепрем’єр-міністр України, керівниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільну фахівчиню Мінреінтеграції Наталію Ємець за телефоном: +380 50 562 03 13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро: 16-48.

* * *

Саме на пошук дітей, примусово переміщених в росію і на тимчасово окуповані території України, і на повернення їх додому спрямований проєкт «ШЛЯХ ДОДОМУ», який «Українська мережа за права дитини» реалізує в партнерстві з Save the Children in Ukraine.

Кожній небайдужій людині під силу допомогти нам у цій справі, яка потребує і потребуватиме чималих ресурсів. Тисніть кнопку ПІДТРИМАТИ НАС і зробіть свій посильний внесок.

ШЛЯХ ДОДОМУ

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору