Дата публікації:

«Українська мережа за права дитини» сприяла поверненню додому 14-річного луганчанина, примусово вивезеного на ТОТ

Шостого червня у Павла День народження. Свої 14-ть він зустрів удома, в родинному колі. І це подвійна радість, адже позаду – надскладний шлях.

Юний луганчанин повернувся на вільну від ворога територію України. Це стало можливим завдяки сестрі Анастасії.

Спільними зусиллями «Українська мережа за права дитини» та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повернули додому ще одну дитину.

«У квітні цього року до Мінреінтеграції звернулася Анастасія з проханням допомогти повернути з тимчасово окупованої території Луганщини її 14-річного брата Павла. Свого часу вона переїхала з Лисичанська до Дніпра. Брат залишився на ТОТ, –

повідомляє міністерство на своєму сайті.

Так трапилося, що нещодавно хлопець став круглим сиротою. Його помістили у притулок в Луганську.

Анастасія дізналася про це і вирішила якнайшвидше його забрати. Опіку оформила за спрощеною процедурою, яка діє в Україні на період воєнного стану.

Днями Анастасія і Павло разом повернулися в Україну. Загалом весь процес повернення зайняв близько місяця. Разом їм довелося подолати непростий шлях. Але возз’єднання родини було того варте».

Саме на пошук дітей, примусово переміщених в росію і на тимчасово окуповані території України, і на повернення їх додому спрямований проєкт «ШЛЯХ ДОДОМУ», який Українська мережа за права дитини реалізує в партнерстві з Save the Children in Ukraine.

Кожній небайдужій людині під силу допомогти нам у цій справі, яка потребує і потребуватиме чималих ресурсів. Тисніть кнопку ПІДТРИМАТИ НАС і зробіть свій посильний внесок.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору