Дата публікації:

Враження Олени з Бердичева про роботу Дитячої точки СПІЛЬНО

Олена переїхала з сім’єю у Бердичів у травні 2022 року, коли в рідному місті Бахмут стало дуже небезпечно. “Ми не хотіли їхати до останнього, але коли по місту почала працювати авіація і сусідні вулиці вже були знищені, ми зібралися за день і залишили рідне місто”, — згадує Олена. 

“Я домогосподарка, виховую дітей, у мене двоє синів 6 та 12 років. Мій чоловік постійно у відрядженнях, він монтажник на енергетичних підприємствах, ТЕЦ. Ми приїхали у Бердичів, бо йому тут запропонували роботу. Влаштуватися було складно, довго шукали собі нове помешкання.”

— Як Ви дізналися про точку СПІЛЬНО?

“Ми були у Центрі надання соціальних послуг, отримували гуманітарну допомогу на дітей. До нас підійшла пані Тетяна, розпитувала звідки ми, яка допомога нам ще необхідна. Тоді ми і дізналися про Дитячу точку СПІЛЬНО, і що Тетяна там працює соціальною працівницею. Заповнили всі необхідні документи і згодом отримали дуже хороший набір посуду. У той час ми записалися з дітьми на індивідуальні психологічні заняття до Світлани, психологині точки СПІЛЬНО. Після Нового року зі старшим сином почали відвідувати курс “Діти та війна”. Зранку були групи для батьків, а після обіду для дітей. Курс тривав десь 3 місяці, у мене та мого сина залишилися лише позитивні враження”.

На які ще заходили Ви ходили на точці СПІЛЬНО?

“Коли курс “Діти та війна” закінчився, я почала ходити на групові зустрічі, де ми навчалися справлятися зі стресом та робити емоційне розвантаження. У червні на точку СПІЛЬНО приїжджав тренер Леонід Ніколаєв. Він навчав нас як організовувати та проводити групи взаємодопомоги. Мені там теж дуже сподобалося, була чудова взаємодія з учасниками та експертом”.

Пригадайте, будь ласка, Ваші перші враження від точки СПІЛЬНО?

“Мені одразу запам’яталося, що кімната була дуже приємно облаштована. Половина кімнати — це ігрова зона для дітей з великою кількістю іграшок, гарним столиком для занять. Мій молодший син оцінив кількість іграшок. Але мене одразу заворожила пані Світлана, з нею так приємно спілкуватися, можна відверто поговорити і поплакати. Вона завжди вислухає та підтримає”.

— Чи з’явилися у Вас нові знайомства на точці СПІЛЬНО? 

“Ми з однією жінкою познайомилися на роздачі гуманітарної допомоги, а потім зустрілися і на точці СПІЛЬНО. Мій молодший син подружився з її сином. Тепер, коли ми десь бачимося, то наші діти разом граються.

Ще двох нових приятельок маю з курсу “Діти та війна”. Вони місцеві мешканки, розповідали нам про місто, влаштували екскурсію у Ботанічний сад”. 

— Чому на Вашу думку батькам варто відвідати точку СПІЛЬНО?

“Я вважаю, якщо батькам важко наважитися йти у якесь нове місце, то варто піти хоча б заради дітей, бо там для них чудове дозвілля, можливість отримати психологічну допомогу, відвідати майстер-класи, знайти нових друзів. 

Я не жалію, що прийшла на точку СПІЛЬНО і неймовірно вдячна нашому психологу Світлані за допомогу, за добре слово та поради. Фахівці точки СПІЛЬНО підтримували нашу сім’ю, робили перенаправлення, якщо самі не могли надати допомогу. Я планую і надалі з дітьми ходити на точку, на якісь цікаві тренінги або ж просто в гості. Нам сказали, щоб ми приходили у будь-який час за необхідності.

Мої почуття щодо цього місця і людей, які там працюють, виключно позитивні. Велика подяка за той приємний досвід і приємні емоції, які я здобула, перебуваючи там. Я відчуваю глибоку вдячність вам за все, що ви робите ”. 

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, ​​Partnership for Every Child / Кожній дитині, “СОС Дитячі Містечка” Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація «“Всеукраїнська організація “Клас”».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору