Дата публікації:

Досвід сім’ї, яка знайшла підтримку на Дитячій точці СПІЛЬНО у Полтаві

Через повномасштабне вторгнення сім’я Юлії була змушена залишити рідний дім у Харкові та переїхати у Полтаву. Завдяки допомозі волонтерів їй вдалося поселитися у місцевому гуртожитку. 

Разом з чоловіком та двома синами, 7-річним Єгором та 4-річним Володимиром, вони стали постійними відвідувачами Дитячої точки СПІЛЬНО у Полтаві. Спочатку почали ходити з чоловіком на індивідуальні консультації до психологині Олени та групові заняття з нейрографіки. З часом приєдналися до курсу з позитивного батьківства “Батьківство в радість”. 

“Вже не пам’ятаю як ми дізналися про точку СПІЛЬНО. Я приблизно розуміла, що це за простір і була готова до роботи з психологом. Мій чоловік мав спочатку певні сумніви, бо для нього це був новий досвід. Але перша зустріч була такою позитивною та приємно, що ми зрозуміли, що нам тут сподобається, — пригадує Юлія. 

Діти наші не могли дочекатися середи та четверга. Саме в ці дні у нас були заняття з чоловіком на точці. Ми ходили з хлопчиками, вони доєднувалися до майстер-класів та занять з арттерапії поки ми були на зустрічі з психологом чи на курсі з позитивного батьківства. Для нас такий формат робити був дуже зручний, бо всі були чимось зайняті.”

Розкажіть Ваші враження про “Батьківство в радість”?

Ми відходили всі 12 зустрічей, а потім отримали сертифікат за закінчення курсу. Кожна тема, яка була на курсі, відкривалася для нас з нової сторони. Нам було важливо зрозуміти як налагодити комунікацію з дітьми під час війни. Як говорили про трагічні події, як самим впоратися зі стресом та допомогти дітям. 

На наших зустрічах були майже всі люди, які як і ми залишили свої міста у пошуках безпеки для своєї сім’ї. 

“Це було моє особисте рішення та бажання ходити на занаття на точці СПІЛЬНО. Хоча у групі я був лише один чоловік серед жінок. Для мене ці зустрічі були дуже корисні та необхідні. Я вдячний фахівцям за індивідуальний підхід до кожного учасника групи та атмосферу довіри”, — каже Сергій, чоловік Юлії.

Що Ви сказали б батькам, які ще не були на точці СПІЛЬНО?

“Я вважаю, що потрібно свої старі звички та стереотипи у вихованні дітей прибрати у сторону. Робити крок у майбутнє, дізнаватися щось нове та переймати досвід інших. Не соромитися ходити до психолога, бо це нормально піклуватися про своє здоров’я та свій стан. 

Також я хочу подякувати всім співробітникам Дитячої точки СПІЛЬНО у Полтаві. Там працюють люди з добрим серцем. Війна торкнулася всіх, але вони знайшли ресурси ще й допомагати іншим у ці скрутні часи. Дякую велике від усієї нашої сім’ї”, — підсумувала Юлія.

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: ГС “Українська мережа за права дитини”, МБО “Партнерство “Кожній дитині”, МБО БФ “СОС Дитячі Містечка”, ГО “Соціальна Синергія”, ГО “Дніпровська ліга соціальних працівників”, ГО «“Всеукраїнська організація “Клас”».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору