Дата публікації:

Дитяча точка СПІЛЬНО: розвиток та підтримка для батьків та дітей в місті Погребищі

Марина — з міста Погребище. За освітою вона викладачка технічних дисциплін. Зараз перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною до 6 років. У березні 2023 року повернулася з Києва жити у рідне місто, поки її чоловік захищає Батьківщину.

“Спочатку був місяць адаптації. У Києві швидший темп життя, у Погребищі ж дуже затишно, спокійно та розплановано. Все можна обдумати та зважити. Я підтримую теплі контакти з друзями з Києва, у Погребищі теж маю коло спілкування. Я комунікабельна людина, тому мені легко підтримувати зв’язки з оточуючими.

Завдяки улюбленому хобі маю чим себе зайняти. Люблю досліджувати структуру різних тканин та займаюся пошиттям одягу. Якби доля повернула так, що довелося б їхати в чуже незнайоме місто, то я швидко і там освоїлася, думаю”, — каже Марина.

Марина працювала в Інституті охорони праці та промислової безпеки України секретарем, а згодом начальником відділу кадрів.

Якби дивно це не звучало, але саме моя професія привела мене на точку СПІЛЬНО. Я люблю вивчати юридичні документи. Почала цікавитися питанням внутрішньо переміщених осіб, бо теж належу до цієї категорії. В мені заговорив “кадровик”.  Звернулася за телефоном Погребищенської ТГ, щоб дізнатися, де можна отримати підтримку і мені порадили сходити на Дитячу точку СПІЛЬНО. Так розпочалося наше з донечкою знайомство з цим простором”, — згадує Марина.

Наталі, доньці Марини, 5 років. Вона дуже любить творчість та гратися з однолітками. Вдома займається плетінням браслетів та кольє — розвиває дрібну моторику пальців. Малює картини за номерами. Але особлива любов у неї до єдинорогів та всього, що має кольори веселки.

Марина хотіла, щоб попри війну у її п’ятирічної доньки було щасливе дитинство, тому шукала можливість для розвитку дитини. Наш дитячий простір Наталя дуже полюбила.

“Вона одразу оцінила, як там багато іграшок, книг, розмальовок, а головне — багато дітей. Наталя ходила на заняття “Дошколярик — комплексна підготовка до школи”, де вивчають алфавіт, англійську мову, кольори, фрукти. Разом з нею відвідували майстер-класи з виготовлення крапанок та писанок, оздоблення великоднього печива”, — пригадує Марина.

Марина ж відвідувала індивідуальні консультації психолога, а згодом долучалися до групи взаємопідтримки для батьків.

На заняття приходять місцеві мешканці і внутрішньо переміщені особи, мами з багатодітних родин, батьки-опікуни та батьки-вихователі. Близько 10-15 учасників. У мене враження, що всі батьки набагато досвідченіше у батьківстві, ніж я. У мене ще маленька донька, я тільки навчаюся батьківству і мені досить цікаві їхні поради”. 

Зараз Марина також відвідує курс “Батьківство в радість”, який призначений підвищувати батьківський потенціал, розуміти та долати стрес, вчитися піклуватися про себе та будувати комунікацію з дітьми. 

У березні вже буде рік, як ми з донечкою стали відвідувачками Дитячої точки СПІЛЬНО. Я раджу всім мешканцям міста Погребище відвідати цей простір, бо тут Ви знайдете всебічну підтримку фахівців, зможете поглибити свої знання та отримати поради та настанови. Бажаю колективу точки і надалі розвиватися та підтримувати батьків”, — підсумовує Марина.

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, ​​Partnership for Every Child / Кожній дитині, “СОС Дитячі Містечка” Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація «“Всеукраїнська організація “Клас”».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору