Дата публікації:

Посилення послуги надання притулку у Запоріжжі в рамках проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги

Ми живемо у складний час, де кожен з нас стикається з новими викликами сьогодення, переживаючи тяжкі наслідки війни. Соціальні послуги у громаді є дієвим механізмом підтримки людям, що перебувають у складних життєвих обставинах.

При Запорізькому ЦСС функціонує “Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі”. Тут потерпілі можуть отримати послугу екстреного поселення з короткотерміновим перебуванням в безпечних умовах (кризова кімната). Але громада міста давно потребувала розширення цієї послуги, що передбачало б створення притулку (шелтеру), де люди зможуть залишатися на довший час. Період проживання визначається після визначення оцінки потреб та складання індивідуального плану. 

У межах проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги у Запоріжжі партнер “Дніпровська ліга соціальних працівників” займався посиленням послуги надання притулку.  

Залучений експерт працював над внесенням змін у Положення про Кризові кімнати, на базі яких і буде функціонувати притулок. 

Також партнер організував тренінг «Особливості надання послуги притулку» для фахівців соціальної роботи та працівників мобільних команд, які працюють з людьми, що постраждали від домашнього насильства у Запоріжжі.

“Серед фахівців ЦСС створений чат у Телеграмі, де ми отримуємо повідомлення щодо випадків домашнього насильства. Фахівці з соціальної роботи, спеціалісти мобільних команд — перші, з ким стикаються постраждалі, тому їм важливо завжди оновлювати свої знання та покращувати алгоритми роботи. Особливо тепер, коли ми працюємо над посиленням послуги, яка допоможе ще більшій кількості людей”, — розповідає Анжела Марчишина, керівниця служби кризової кімнати “Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі” Запорізького ЦСС, локальна координаторка проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги у Запоріжжі.

Приміщення де розташовані кризові кімнати вже давно функціонує. Зараз йдуть ремонтні роботи у сусідніх кімнатах, де передбачається організація та облаштування надання притулку.

Слідкуйте за новинами на нашій сторінці і дізнайтесь яким ще чином проєкт СПІЛЬНО. Соціальні послуги долучився до посилення послуги надання притулку у Запоріжжі.

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, ​​Partnership for Every Child / Кожній дитині, “СОС Дитячі Містечка” Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація «“Всеукраїнська організація “Клас”».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору