Дата публікації:

Посилення послуги соціальної профілактики у Смілянській, Калуській та Білозірській громадах

 Соціальна профілактика — це соціальна послуга, яка спрямована на запобігання виникненню соціальних проблем і негативних явищ у суспільстві. Її мета полягає в зниженні ризику соціальних конфліктів, злочинності, відмов від шкідливих звичок, підвищенні якості життя та добробуту жителів громади загалом. Ця послуга включає широкий спектр дій, програм та заходів.

Partnership for Every Child / Кожній дитині, партнер проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги, разом із представниками громад посилювали послугу соціальної профілактики у Смілянській, Калуській та Білозірській громадах, адже саме в ній керівники місцевих ЦСС вбачали першочергову потребу.

“Після консультації з суб’єктами соціальної роботи, місцевою владою, ми дійшли висновку, що нам важливо зберегти діяльність Дитячих точок СПІЛЬНО і допомогти інтегрувати їх у місцеву соціальну сферу. Завдяки цьому, дитячі простори зможуть працювати в громадах і після завершення проєкту. 

Саме через ці простори і буде надаватися послуга соціальної профілактики. Вважаю, що це гарний результат збереження сталості результатів проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги”, — каже Дмитро Дерев’янка, проєктний координатор.

Залучені експерти разом з надавачами послуг в громадах, працювали над концепціями посилення послуг, які лягли в основу специфікацій та розрахунку вартості послуг. Ці документи були передані громадам для подальшого впровадження в їхні алгоритми роботи. Зокрема вони допоможуть у подальшому розширенню послуг.

Аби у спеціалістів, які продовжуватимуть розвивати соціальну профілактику в своїх громадах, було якомога більше ресурсів, Партнерство “Кожній дитині” робить закупівлі обладнання та матеріалів для облаштування дитячих просторів. Детальніше про це розповімо згодом. Слідкуйте за нашою сторінкою.

Про досвід посилення соціальної профілактики у кожній громаді читайте у каруселі з картинок 

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, ​​Partnership for Every Child / Кожній дитині, “СОС Дитячі Містечка” Україна, ГО “Соціальна Синергія”,  Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація «Всеукраїнська організація “Клас”»

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору