Дата публікації:

Сертифікація тренерів курсу “Батьківство в радість”

Посилення батьківського потенціалу – один із пріоритетних напрямків роботи проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги. Чому це важливо? Відновлення емоційного ресурсу, подолання стресу у дорослих та наснаження їх на ефективне виконання батьківських обов’язків позитивно впливає на гармонію у стосунках з дітьми, сприяє всебічному та гармонійному розвитку дитини. Якщо ж сім’я слабко спроможна або не спроможна, то зростає ризик потрапляння дитини в інституційні заклади. 

У рамках проєкту, МБО “Партнерство “Кожній дитині” провела тренінг для тренерів по курсу “Батьківство в радість” та подальшу сертифікацію тренерів. 

Для сертифікації, після проходження курсу, тренери ще мають пройти супервізії та провести 12 занять для першої групи батьків. Тому двадцять чотири фахівчині із соціальної сфери після навчання та здобуття тренерських вмінь впроваджували програму для батьків у своїх громадах: Білозірська ТГ та Смілянська ТГ (Черкаська обл.); Вінницька ТГ, Хмільницька ТГ, Погребищинська ТГ (Вінницька область); Дніпровська ТГ, Криворізька ТГ; Житомирська ТГ; Запорізька ТГ; Калуська ТГ (Івано-Франківська область); Полтавська ТГ, Пирятинська ТГ; Чернігівська ТГ; місто Київ. Ці фахівці планують працювати в своїх громадах і надалі, тому технологія проведення таких груп по посиленню батьківського потенціалу залишиться в громадах і після завершення проєкту.

Курс користується попитом серед батьків, адже його основною метою є:

  • підвищення рівня компетентності батьків у догляді та виховання дітей, 
  • формування навичок ефективного спілкування батьків та дітей,
  • забезпечення дисципліни без покарань,
  • управління стресом та подолання конфліктних ситуацій.

У більшості громад навчання пройшли 2-3 батьківські групи і кількість охочих доєднатися до наступних наборів груп тільки зростає. На курсі батьки мають можливість більше дізнатися про форми виховання, порівняти їх зі своїми методами, поділитися проблемами із групою та тренером, знайти шляхи їх розв’язання. 

Бути батьками — це робота, яка вимагає багато знань та зусиль, і щоб ця робота приносила задоволення, потрібно вчасно реагувати на стрес, піклуватися про себе, дізнаватися про нові ефективні форми та методи виховання дітей. 

Ми вдячні нашим партнерам “Партнерство “Кожній дитині” за навчання фахівців та розвиток батьківських компетенцій у громадах, адже це є одним з фокусів проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги. Для цього ми проводимо й інші заходи для батьків, такі як курс “Діти та війна”, групи взаємодопомоги для батьків тощо. Слідкуйте за новинами у нашій групі Cпільно. Соціальні послуги.

На фото ви можете побачити щасливих фахівців, що отримали свої сертифікати.

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, ​​Partnership for Every Child / Кожній дитині, СОС Дитячі Містечка, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація «“Всеукраїнська організація “Клас”».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору