Дата публікації:

Тисячі дітей в Україні потребують сімейного влаштування

Через війну в Україні стає більше  дітей, які потребують влаштування у нові люблячі родини. Про це в ефірі «Громадського радіо» розповіла Ірина Васильєва, програмна координаторка проєкту ЮНІСЕФ  в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей», що втілює Громадська спілка «Українська мережа за права дитини».  

«У нас велика кількість причин, через які батьки не можуть опікуватися своїми дітьми. Є діти, батьки яких загинули, померли від поранень, батьки які перебувають в районі бойових дій чи тимчасово окупованих територій, батьки, які зникли безвісти за особливих обставин або військовополонені. І також війна впливає на добробут родин, які навіть знаходяться в тилу у більш-менш спокійних регіонах… але багато хто втратив житло, роботу», – розповідає Ірина Васильєва.

Разом з цим, стає й більше  тих, хто хоче усиновити дитину чи оформити іншу форму сімейного виховання.

«Суспільство на високому емпатійному рівні реагує на трагедії дітей. Але у цьому ракурсі хочу наголосити на тому, що важливо не забувати, що діти не лише через війну стають сиротами….  є діти, які вже мали такий правовий статус, І потрібно думати про усіх дітей, які чекають на те, що знайдуться нові люблячі мама і тато», – зазначає Васильєва.

Щоб допомогти родинам взяти на виховання дитину і запустили проєкт «Турботливі родини для 1000 дітей». Соціальні працівники, юристи, кейс-менеджери та інші спеціалісти будуть допомагати подолати проблеми, що виникають у родин на шляху до влаштування дитини. 

Наразі усі запити можна спрямувати у чат в Telegram «Тисячі ❤️ родин». А згодом для консультацій та допомоги запустять «гарячу лінію». 

Проєкт Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей» впроваджує Громадська спілка «Українська мережа за права дитини». Він поширюється на територію України з фокусом на Вінницьку, Чернівецьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Харківську, Житомирську, Дніпропетровську, Київську області та м. Київ.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору