Дата публікації:

УМПД реалізовує новий проєкт “Шлях у майбутнє”

З березня 2024 року Українська мережа за права дитини впроваджує новий проєкт “Шлях у майбутнє”, який є логічним продовженням проєкту “Шлях додому”.

Цей проєкт покликаний створити комплексну систему підтримки для повернення, возз’єднання, реабілітації та реінтеграції дітей та їхніх сімей, постраждалих від незаконної депортації та окупації.

Повернення дитини додому — лише один з етапів нашої роботи. Надзвичайно важливою є підтримка сімей після возз’єднання з дитиною. Саме тому наші фахівці з соціальної роботи, психологи працюють з родинами за технологією кейс-менеджменту тривалий час, щоб допомогти їм соціалізуватися та відновитися.

Основні завдання проєкту “Шлях у майбутнє”:

✅ Провести дослідження, систематизувавши весь досвід повернення дітей та возз’єднання родин, з метою оцінки дотримання найкращих інтересів дитини під час незаконного переміщення/депортації.

✅ Напрацювати для громад алгоритм довгострокової підтримки та адаптації дітей, молоді та їхніх родин після повернення.

✅ Провести роботу з адвокатування та консультування органів влади щодо документів та рекомендацій УМПД про повернення дітей, возз’єднання сімей та супровід.

✅ Продовжити комунікаційну та інформаційну кампанію про можливості повернення дітей, що перебувають на тимчасового окупованих територіях чи в депортації.

✅ Надати послуги з реабілітації та психосоціальної підтримки дітям, яких УМПД повернула в Україну, та їхнім родинам.*

* Вже наприкінці квітня перша група родин поїде на відпочинок у Львівську область. Наразі наші кейс-менеджери та психологи працюють над програмою реабілітації для дітей, яких ми повернули з тимчасового окупованих територій та депортації, та їхніх родин.

Проєкт реалізовується Українською мережею за права дитини в партнерстві з Фондом “Партнерство за сильну Україну” (ФПСУ), для якого Кімонікс Інтернешнл Інк виступає в особі Агента з управління коштами за контрактом з Міністерством закордонних справ, справ Співдружності та розвитку Сполученого Королівства (МЗС СК).

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору