Дата публікації:

Відбулася робоча зустріч партнерів проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги

“Для нас важливо, що вже понад 4 роки ми працюємо у синергії з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) над проєктом СПІЛЬНО, який показує гарні результати у громадах. За цей час нам вдалося розвинути і зміцнити підтримку сімей з дітьми, посилити існуючі та створити нові соціальні послуги”, — розповіла Людмила Страшна, директорка УМПД.

7-8 грудня 2023 року відбулася робоча зустріч партнерів проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги. Цей захід відбувається приблизно раз на пів року, щоб підбити підсумки вже зробленого та скоординувати подальші кроки Консорціуму партнерських організацій разом з ЮНІСЕФ. На цій зустрічі партнери представили результати роботи з навчання фахівців, дотичних до роботи з дітьми; функціонування Дитячих точок СПІЛЬНО та мобільних команд; розвитку груп взаємопідтримки; налагодженню міжвідомчої взаємодії в громадах; посилення або впровадження соціальних послуг.

Окрім цього, експерти ЮНІСЕФ у своїх виступах розкрили наступні теми: соціальна політика та управління публічними фінансами, моніторинг та оцінка в діяльності секції охорони здоров’я та харчування, освітні програми, соціально-поведінкові зміни, гендерна рівність та запобігання сексуальній експлуатації, моніторингова система гейткіпінгу. Вдячні колегам, що знайшли час та можливість поділитися з нами своїми знаннями та напрацюваннями. 

Також до зустрічі приєдналася Катерина Новохатня, заступниця голови Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей. Коордцентр є осередком реформи, завдяки якій Україна має перейти до сімейних форм виховання дітей замість інституційних закладів. 

“До кінця проєкту залишилось 3 місяці, тому ми також обговорювали те, як зробити наші досягнення сталими, тобто такими, які ефективно діятимуть в громаді після завершення СПІЛЬНО. Соціальні послуги. Цей проєкт триває з 2019 року, він вже дав та продовжує давати важливі напрацювання, які варто поширювати й серед інших громад, і це буде враховано в подальшій співпраці ЮНІСЕФ та УМПД”, — поділилася Альона Зоріна, проєктна  менеджерка СПІЛЬНО. Соціальні послуги.

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: ГС “Українська мережа за права дитини”, МБО “Партнерство “Кожній дитині”, МБО БФ “СОС Дитячі Містечка”, ГО “Соціальна Синергія”, ГО “Дніпровська ліга соціальних працівників”, ГО «“Всеукраїнська організація “Клас”»

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору